Follow classbambus on Twitter

Despre bambus

 • Bambusul este un material folosit de mii de ani in Orientul Indepartat. Acesta a devenit din ce in ce mai cautat de catre tarile occidentale in ultimii ani datorita calitatilor sale unice. Bambusul este o resursa usor regenerabila si viabila pe termen lung.
 • Bambusul este o planta care se intalneste in peste 1200 de specii care variaza ca si aspect si dimensiune. Unele specii de bambus sunt gigant ajungand pana la 40 metri inaltime.
 • Parchetul nostru este produs din specia de bambus Moso care este mai rezistenta decat celelalte si in plus prin exploatare nu pune in pericol habitatul ursilor Panda.
 • Sursa de hrana a ursilor panda se stie ca este bambusul, insa specia Moso nu face parte din meniul acestora.

Avantajele parchetului de bambus

 • Aspect atractiv, inconfundabil
  Odata ce ai vazut fibrele si textura sa este imposibil sa nu te indragostesti de el.
 • Esta gata finisat si nu necesita lacuire
  Alegand parchetul de bambus scapati de stresul raschetarii si lacuirii dupa montaj.
 • Rezistenta si duritate crescuta
  Fibra de bambus este mai rezistenta la tensiuni decat otelul.
vezi toate avantajele >>

Aspecte culturale legate de bambus

In China bambusul este un simbol al longevitatii, in timp ce in India acesta este un simbol al prieteniei. Mai multe culturi Asiatice, inclusiv cea din Insulele Andaman, cred ca omenirea a inceput dintr-o planta de bambus. Legendele Malaeziene includ povestea unui barbat care viseaza la o femeie frumoasa in timp ce dormea sub un bambus. El se trezeste si rupe tulpina bambusului, pentru a o gasi pe femeie inauntru. In Filipine, sunt folosite cruci confectionate din bambus pentru a aduce noroc fermierilor. In Japonia.

citeste tot >>