Follow classbambus on Twitter

Intrebari frecvente

Se va umfla sau deforma parchetul de bambus?

 • Parchetul triplustratificat orizontal sau cel cu fibre verticale nu se va umfla in conditii normale.

 • Bambusul este foarte stabil si nu se va curba atata timp cat:
  * Nu exista umezeala excesiva.
  * V-ati asigurat ca ati lasat 6 mm spatiu gol pe perimetrul incaperii intre parchet si perete.
  * S-a folosit adezivul corect, 100% pe baza de urethane, sau s-a folosit folie.

Se poate folosi ceara la parchetul de bambus?

 • Ceara este folosita de regula in locatii comerciale pentru a proteja parchetul de traficul intens. Ceruirea necesita un program de intretinere constant, dar nu este recomandata in locuinte.

Unde poate fi instalat parchetul de bambus?

 • Parchetul de bambus poate fi instalat aproape in orice camera, peste sau sub nivelul solului, peste lemn, peste placi de OSB, sau peste linoleum.

 • Parchetul de bambus nu se zgarie, si nu capata patina atat de repede fata de alte tipuri de lemn masiv. Ca si pardoseala, el poate fi pus in orice loc cu trafic cum ar fi coridoarele sau camerele de zi in case. Parchetul de bambus se foloseste de asemenea in birouri, scoli, sali de hotel, sali de conferinte si restaurante.

  Este foarte important ca umiditatea incaperilor in care este montat parchetul masiv sa fie intre 40 si 60 %. Umiditatea se masoara cu higrometrul. Umiditatea se poate regla cu aparate de umidificare sau dezumidificare sau pentru cresterea umiditatii se pot folosi vase cu apa.

Unde nu trebuie instalat parchetul de bambus?

 • Lemnul de bambus este in mod natural rezistent la umezeala pana la un anumit punct datorita provenientei sale tropicale. De asemenea, prin modul in care este prelucrat industrial, ii este sporita rezistenta la umezeala. Exista cateva locuri unde nu se recomanda folosirea parchetului de bambus.

 • Nu este recomandata montarea parchetului de bambus in locuri expuse la umiditate excesiva cum ar fi baile, spalatoriile, saunele, verande, sau orice alt loc unde este nevoie de spalare cu mopul ud sau alte tipuri de umiditate. Expunerea la umiditate excesiva poate cauza incovoierea, curbarea sau umflare lemnului de bambus.

Poate fi parchetul de bambus instalat peste instalatia de incalzire prin pardoseala?

 • Da, parchetul de bambus poate fi montat peste instalatia de incalzire prin pardoseala cu respectarea anumitor pasi. Pentru detalii despre acest tip de instalare ne puteti solicita mai multe informatii.

Ce tip de intretinere este necesara?

 • Intretinerea este simpla: Aspirati sau maturati pana cand indepartati toata murdaria sau particulele care pot zgaria suprafata. Pentru a indeparta petele, folositi amoniac si apa sau un solvent pe baza de acid citric sau o substanta de curatat parchetul pe baza de uretan.

 • Intretinerea preventiva reprezinta o metoda de intretinere pe termen lung a unui parchet frumos.

  Este foarte important ca umiditatea incaperilor in care este montat parchetul masiv sa fie intre 40 si 60 %. Umiditatea se masoara cu higrometrul. Umiditatea se poate regla cu aparate de umidificare sau dezumidificare sau pentru cresterea umiditatii se pot folosi vase cu apa.

Garantie

 • Conform legislatiei in vigoare beneficiati de o garantie de 2 ani pentru parchetul comercializat de Smartrade International.

 • Durata medie de viata a parchetului este de 30 ani in conditii de utilizare normale si daca se respecta recomandarile de montaj si utilizare.

 • La cererea clientilor se va elibera un certificat de garantie in forma fizica pentru garantia legala de 2 ani.

 • Neeliberarea certificatului de garantie in forma fizica nu exonereaza firma Smartrade International de obligatia legala de a oferi garantie.

 • Firma Smartrade International nu poate fi facuta raspunzatoare pentru punerea gresita in opera a materialelor furnizate de aceasta sau pentru daune cauzate produsului prin manipularea sau depozitarea defectuasa de catre alte persoane care nu se afla in controlul firmei Smartrade International.

Recomandari

 • Folositi materiale pentru retinerea si indepartarea mizeriei (presuri). Asezati-le in interiorul sau exteriorul usilor de la intrare. Aceasta este principala metoda de protectie, deoarece acestea vor impiedica nisipul, micile pietricele sau particule de mizerie sa intre in casa.

 • Asigurati-va ca aveti dopuri de protectie la picioarele scaunelor sau ca rotilele de la corpurile de mobilier cu rotile sunt de minimum 4 centimetri si sunt din plastic.

 • Asigurati-va ca tocurile inalte sunt in stare buna. O femeie de 45 kg incaltata in tocuri inalte in stare mai purtate exercita o presiune mai mare decat un elefant si cu siguranta va lasa urme in parchet!

Cum cumpar?

  • Pentru a achizitiona produsele noastre puteti sa folositi una din urmatoarele metode:

   1. Cautati o locatie apropiata de dumneavoastra din sectiunea contact a site-ului si puteti vedea acolo produsele noastre si plasa comanda.

   2. Puteti solicita mostre gratuite achitand doar costul curierului pentru a va putea decide asupra produsului dorit.

   3. Puteti stabili o intalnire cu un reprezentant al firmei noastre care se poate deplasa la locatia dumneavoastra.

   4. Comanda poate fi plasata direct prin intermediul cosului de cumparaturi de pe site sau ne puteti scrie pe email sau telefona pentru a ne comunica produsele dorite de dumneavoastra.

Plata in rate

 • Puteti achizitiona produsele noastre platind in rate. Puteti plati pana la 12 rate egale cu dobanda 0 si fara alte comisioane daca detineti un card de credit Unicredit-Tiriac Bank sau Piraeus Bank.

  In cazul in care nu detineti un astfel de card de credit puteti solicita unul la una din sucursalele acestor banci iar procedura de emitere a unui astfel de card dureaza cateva zile.